Zadar Riviera

zadar-001.jpg
zadar-002
zadar-003
zadar-004
zadar-005
zadar-006
zadar-007
zadar-009
zadar-010
zadar-011
zadar-012
zadar-013
zadar-014
zadar-015
zadar-016
zadar-017
zadar-018
zadar-019
zadar-020
zadar-021
zadar-022
zadar-023
zadar-024
zadar-025
zadar-026

I den vakre kystbyen Zadar er det nesten uendelig tilbud med opplevelser og severdigheter. I likhet med Split og Dubrovnik er det her en historisk bydel med romerske monumenter og middelalderskirker. Til tross for størrelsen og det faktum at det finnes masse å se og oppleve i regionen, er det relativt få som har oppdaget Zadar-rivieraen, i det minste sammenlignet med de mer omtalte byene i Dalmatia.

I 2016 ble Zadar stemt frem som Europas beste reisemål av den europeiske organisasjonen «European Best Destinations», blant annet for den dynamiske atmosfæren med en blanding av tradisjon rundt modernitet. Blandingen av historisk maktsentrum og trendy by gjør at Zadar får et litt annet preg enn de andre stedene langs Adriaterhavskysten.

I områdene rundt er det flere verdensunike utfluktsmål, noe som gjør Zadar-regionen til en av de bedre stedene å besøke for den som vil se og oppleve så mye som mulig på reisene eller i ferien. Det karrige landskapet på øygruppen Kornati, verdensarven Plitvice-sjøene og nasjonalparken Krka med alle fossene er bare noen av de fantastiske utfluktene man kan være med på under reisen til Zadar.

For badegjester finnes den vakre bystranden Plaza Borik på en halvøy i den nordre delen av byen, ca. 4 kilometer fra sentrum. Mer sentralt ligger rullesteinstranden Kolovare, som man finner bare noen hundre meter sør for gamlebyen. Begge strendene er velpleide og har fasiliteter som dusjer og omkledningsrom. I nærheten finnes også restauranter og barer for dem som bare vil ha en ordentlig solferie med slappe dager på stranden.

Til tross for sin lange historie og rike, kulturelle arv føles byen forholdsvis lite utnyttet. Ifølge Alfred Hitchcock er Zadar vert for verdens vakreste solnedgang, men det unike Havsorgelet er utvilsomt byens mest spektakulære severdighet. Det er et arkitektonisk kunstverk av den prisbelønte, kroatiske arkitekten Nikola Bašić som med havet og luftens kraft skaper fortryllende, harmoniske toner. Et annet av stedets mer velkjente landmerker er den 1200 år gamle St. Donatuskirken, som også er en av Kroatias eldste. De historieinteresserte som ikke nøyer seg med alt Zadar har å tilby, tar seg greit til noen av de historiske byene Trogir, Sibenik eller Split. I Split finner man palass som er beskyttet av UNESCO, og som er et av de best bevarte, antikke monumentene i verden, men de andre byene har også massevis av spennende arkitektur å oppdage.

Zadar har ca. 70 000 innbyggere, noe som gjør den til Kroatias femte største by og nordre Dalmatias nest største etter Split.

Transfer
Det tar ca. 90 minutter med transfer fra Splits flyplass til Zadar. Avhengig av trafikken kan det forekomme tidsavvik.

biograd na moru
Biograd na Moru
På en halvøy sør for Zadar ligger den vakre havnebyen Biograd na Moru, «den hvite byen ved havet». Det er en skyggefull by med en havnepromenade som har en vidunderlig utsikt, mange små øyer smykker kanalen mellom fastlandet og de større øyene i Zadars skjærgård. Naturen rundt er makeløs. Litt mot sør hviler nasjonalparken Kornati-øyene i det krystallklare vannet. Kroatias største innsjø og et populært tilholdssted for sportsfiskere og ornitologer, Vranasjøen, ligger noen kilometer utenfor byen. Også nasjonalparkene Krka og Paklenica ligger i bekvem avstand og byr på unike opplevelser.

Biograd na Moru ligger kun 28 km fra Zadar i nord og 50 km fra Sibenik i sør, noe som gjør stedet til et lysende utgangspunkt for den som vil oppleve flere ulike byer og noen av Kroatias mest severdige, historiske monumenter i løpet av en og samme reise. I byens sentrum er det en moderne marina. Herfra er det et stort tilbud med utflukter i skjærgården omkring, og i byens eget museum finnes blant annet en fin samling italiensk glass fra 1500-tallet.

For dem som foretrekker isolasjon, er det alle muligheter for å finne en egen badebukt på noen av de nærliggende øyene og klippene. I marinaen kan man leie taxibåt med en erfaren sjåfør som kan vise steder man kanskje ikke hadde oppdaget på egenhånd.

Hvis man følger den vakre havnepromenaden sørover, kommer man snart til stranden Dražica. Veien dit er kantlagt av uteserveringer på den ene siden og det turkise Adriaterhavet på den andre. Badeplassen er blitt belønnet med den internasjonale utmerkelsen «Blått Flagg» som viser at både vann og strand er godt vedlikeholdte. Rund den ca. 300 meter lange stranden finnes restauranter og serveringer og et strøk med pinjetrær som gir skygge når dagen er på sitt varmeste.

 

hotell ilirija biograd na moru

Hotell Ilirija

Biograd na Moru har en lang tradisjon med turisme, og få reisemål kan konkurrere med gjestfriheten der. Allerede i 1935 ble det første hotellet bygd på det stedet der Hotell Ilirija nå står. Takket være de mange kulturelle hendelser og muligheten for en rekke ulike former for underholdning, finnes det massevis av saker man kan gjøre i Biograd na Moru i ferien. Et godt utviklet nettverk med sykkelveier gjør det lett å kombinere ferien både med mosjon og avkobling, og aktiviteter med vann som tema, finnes for alle smaksretninger og erfaringsnivåer.

Pris fra:
6 599,-
Reiselengde:1 uke
TransportType:Flyg
Bestill reise

Hotell

Hotell Adriatic - Biograd

Hotell Adriatic - Biograd

Et godt valg for både avslapning og aktiviteter. Hotell Adriatic har en utmerket beliggenhet rett ved Adriaterhavet. En havnepromenade omgitt av restauranter og uteserveringer løper mello...
Hotell Ilirija - Biograd

Hotell Ilirija - Biograd

Hotellfavoritt i koselige Biograd Hotell Ilirija i Biograd er et hotell med en fantastisk beliggenhet rett ved havet og byens vakre havnepromenade. Foran hotellet er det et trivelig grønto...
Hotell Kornati - Biograd

Hotell Kornati - Biograd

Sentralt, nær stranden.  Hotell Kornati er oppkalt etter de nærliggende Kornati-øyene, som er en øygruppe og nasjonalpark bestående av nesten 150 øyer i skj...
Leiligheter Zadar - Zadar

Leiligheter Zadar - Zadar

Prisgunstige leiligheter i historiske Zadar. Leiligheter Zadar er moderne innredet og velutrustede leiligheter som ligger i rolige og populære turistområder med gangavstand til stranden. Z...