Reiser til Vodice

Vodice Kroatien Kroatienspecialisten
vodice-kroatien-002
vodice-kroatien-014
vodice-kroatien-014a
vodice-kroatien-014b
vodice-kroatien-014f
vodice-kroatien-014g
vodice-kroatien-015
vodice-kroatien-016
vodice-kroatien-016a
vodice-kroatien-017
vodice-kroatien-018
vodice-kroatien-018b
vodice-kroatien-019
vodice-kroatien-020
vodice-kroatien-021
vodice-kroatien-022
vodice-kroatien-023
vodice-kroatien-024
vodice-kroatien-026
vodice-kroatien-028
vodice-kroatien-030
vodice-kroatien-031
vodice-kroatien-032Vodice er et populært reisemål, ca 60 km nord for Split og en av de største turistdestinasjonene langs Adriaterhavet. Vodice er kjent for sin herlige atmosfære og for å være en av de mest restauranttette stedene. Her finner du fantastiske strender, vakre naturområder, kultur, historie, suvernirbutikker, matmarkeder, kafeer og gemyttlige restauranter. Slentre omkring langs de smale gatene for siden å ta deg opp mot det gamle forsvarstårnet. Besøk noen av de mange kulturelle monumentene. For å nevne noen: Cornic-tårnet, kirken Det hellige korset samt forsamlingskirken med sitt klokketårn.

Den gamle havnen er midtpunktet i byen. Her møtes du av et myldrende folkeliv, små, trivelige fortausserveringer og dalmatiske vinkjellere.  Utfluktsbåter går hver dag fra havnen til blant annet nasjonalparkene Kornati og Krka. Oppdag favorittplassen din blant de vidstrakte rullesteinstrendene, blant annet den mest populære "blå stranden", berømt for sitt vidunderlige promenadestrøk. Vodice er et ideelt sted for ferie, der alle kan finne noe de kan nyte. Dessuten er den et fint utgangspunkt for utflukter med den best tenkelige beliggenheten nær byene Split og Zadar.

Srima
Stedet Srima ligger i direkte tilknytning til Vodice. Hvis du er blant dem som virkelig vil koble av i ferien, er Srima et godt valg. Stedet er kjent for sin strand og det krystallklare vannet. Det harmoniske, lille stedet ligger kun 30 minutters gange til sentrum av Vodice. Et annet alternativ er å ta det lille turisttoget som bringer deg til Vodices pulserende liv.

Hotell og Leiligheter i Vodice

Pris fra:
5 499,-
Reiselengde:1 uke
TransportType:Flyg
Bestill reise

Fakta

Innbyggere
Staden har ca 12 000 innbyggere.

Kreditkort
Aksepteres av de fleste butikker og restauranter. Dessuten finnes det mange uttaksautomater.


Kommunikationer
Det finnes lokale busser som kjører mellom Vodice og Split, Sibenik og Zadar.


Flygplats
Split flyplass ligger ca. 60 km fra Vodice.

Mat och dryck
Lunsj fra 50 kr per person. Middag fra 80 kr per person. En øl fra 12 kr, en flaske vin fra 50 kr.


Servicenivå
På Vodice har vi telefonservice og lokal service.

Klimattabell 

  Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
 Dag   -   -   13  18  24  28  30  30  27  23   -   -
 Natt   -   -   8  11  17   19   22   22   19   15    -   -
 Vatten   -   -  13  14  18   20   22   23   20   20   -   -

 

Transfertid

Det tar ca. 60 minuter med transfer fra Split flyplass till Vodice. Avhengig av trafikken kan det forekomme tidsavvik.

Utflukter

Eksempler på noen utflukter fra Vodice. Engelsktalende guide


Båt tur til Nasjonalparken Krka
Følg med på en vidunderlig båtutflukt til Krka, en av Kroatias vakreste nasjonalparker, som er kjent for sine sjøer og fantastiske fosser. Vel på plass besøker vi blant annet Skradinski Buk, den lengste og mest kjente fossen i elven Krka. I det relativt uberørte naturområdet finnes de fleste renoverte møllene, viktige, arkeologiske monumenter og også Skradinski Buks sjarmerende ”Ethno village”. Vi anbefaler at man tar med badeklær, for det er tillatt å bade på området, en anledning man ikke vil gå glipp av!

Ting å se fra båten :
- St. Nikola fortet ( under UNESCO siden 2017)
- Šibenik by
- St.  Jakob katedralen ( under UNESCO siden 2000).
- Byen Skradin 
- Fossefallene fra båten 

Utflukten starter fra Vodice
Avreisedager:
Tirsdag
Avhengig av vær
Dette inngår:
Båt tur
Guidet tur
Engelsktalende guide
Inngangsbillett til parken 
Ca 2,5 timer egen tid i nasjonalparken
Heldag
Fra Vodice sentrum: 
09.00-17.00
Fra Hotel Olympia:
09.15 - 17.00
Voksne (heldag/halvdag): 450,-  | Barn 7 - 18 år: 200;-  | Barn 0 - 7 år: Gratis
Utflukten bestilles på reisemålet

 


 

 

Vinsmaking
I landsbyen Plastovo som er 35 kilometer fra Vodice, har familien Sladic laget vin i generasjoner. Den yngre generasjon av familien har de siste årene med hjelp av hundre år gammel tradisjon og moderne metoder, tatt de lokale vinene videre til stor suksess. Resultatet er særegne boutiqueviner som har vunnet vinelskeres hjerter. Våre foredragsholdere er profesjonelle enologer og gir deg en informativ tur av vin, druer og deres vingård. De vil også snakke om mikroklimapåvirkning og hva som gjør att denne regionens viner har en spesiell karakter.

Utflukten starter fra Vodice
Avreisedager:
Mandag
 
Dette inngår:
Transport
Guidet tur på gården ca 1,5 time
Smaking av 5 viner og 2 likører
6 hjemmelagede må retter som lokal ost , røkt skinke og hjemmelaget brød
Halvdag
16.00 - 19.30
 
Voksne: 490,- | Ikke for barn
Utflukten bestilles på reisemålet

 


 

Kornatiøyene
Mellom Sibenik og Zadar ligger de 147 Kornatiøyene. Disse øyene er ubebodde, men er blitt et svært populært reisemål både for seilere og dykkere samt turister. Området ble nasjonalpark først og fremst for å beskytte vannet og livet under overflaten rundt øyene. Det går båter fra havnen i Vodice.

Reiseguide Vodice

En reiseguide for ditt reisemål
Spesialister er det vi er, og ingen kan Kroatia som oss!
Derfor vil vi dele våre beste tips, slik at du kan oppleve det beste med det reisemålet du har valgt.


I Vodice har vi full service (i høysesongen) og telefonservice (i lavsesongen). Du treffer reiselederne eller når dem på følgende steder:

På flyplassen
Reiselederne passer på at du kommer til bostedet ditt så raskt og enkelt som mulig. Ved hjemreisen møter de deg ved transferbussen eller på flyplassen og informerer om innsjekkingen og annet som du ønsker å vite.

Velkomstmøte (i høysesongen)
Akkurat når du lander, pleier det å være mange spørsmål. Vår lokale reiseleder innbyr deg derfor til et velkomstmøte. De deler sine gullkorn, forteller om utflukter og om hva som kan gjøres og ses på stedet. Gjør bruk av anledningen, og still dem spørsmål! Selv du som har vært her før, kan ha nytte av informasjonen, da det stadig skjer endringer. Tid og sted for møtet får du ved ankomsten til flyplassen i velkomstbrevet ditt.

Vi treffes på hotellet (i høysesongen)
Vår lokale reiseleder besøker ditt eller et nærliggende hotell i løpet av våre servicetider noen ganger i uken. Møtet pleier å finne sted i resepsjonsområdet hvis ikke et annet sted blir angitt. Her kan du få tips og råd, melde deg på utflukter, leie bil eller bare ha en pratestund hvis du føler for dét. Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål eller problemer.

Informasjonspermen
Vi har informasjonspermer på de fleste av bostedene våre i Vodice. I informasjonspermen finner dere mye, nyttig informasjon. Der kan dere lese om attraksjoner som kan besøkes på egen hånd og mer utførlige beskrivelser av for eksempel utfluktene våre.

Servicetelefonen
Hvis servicetiden på hotellet ikke passer, kan du alltid nå oss på 24 timers servicetelefonen vår. Du får nummeret ved ankomst i ditt velkomstbrev. For deres trygghet og sikkerhet fungerer servicetelefonen som vakttelefon om natten.

Leger
Ved sykdom skal du ringe legen direkte – det er det beste for å få hjelp og pleie så raskt som mulig. Informer reiselederne våre via journumrene deres så snart du kan.

Om Vodice

Vodice är ett populärt resmål, ca 60 km norr om Split, och är en av de största turistdestinationerna vid Adriatiska havet. Vodice är känd för sin härliga atmosfär och för att vara en av de mest restaurangtätaste orterna. Här finner du fantastiska stränder, vackra naturområden, kultur, historia, souvenirbutiker, matmarknaden, caféer samt gemytliga restauranger.

Vann
Vannet fra kranen er rent og kan drikkes i hele landet. Vil man kjøpe vann på flaske koster det 5 HRK i dagligvarebutikken. Vann heter ’voda’ på kroatisk.

Veksling og valuta
Valutaen heter kuna og forkortes HRK, HRK 1 = ca. NOK.1,10 Du kan veksle i bankene, på postkontoret eller i vekslingskontorene. Hotellene hjelper også med å veksle, normalt til en høyere kurs.

Komme seg rundt
Det finnes lokale busser som kjører mellom Vodice og Split, Sibenik og Zadar. Alle taxibiler bruker taksameter, men det er likevel alltid lurt å bli enig med sjåføren om en pris før du kjører. Et vanlig fremkomstmiddel blant kroatene er moped/motorsykkel, koster fra 400 kn/dag å leie. Husk at hjelm er obligatorisk.

Kart
Et bykart kan du laste ned fra hjemmesiden vår. Du kan även få en karta av ditt hotell eller turistinformationen.

Se og oppleve

Det er mye å gjøre og tilbudet varierer fra høy- til lavsesongen. Nedenfor finner du de vanligste severdighetene og opplevelsene rundt omkring dette fantastiske reisemålet. For deg som ønsker å lære mer om historien anbefaler vi å kjøpe en reiseguide før avreise som du finner i de vanlige bokhandler i Norge.

Severdigheter
Coric tornet, kyrkan Heliga korset samt församlingskyrkan med dess klocktorn.

Strender: "Den blå stranden" er blitt tildelt et ”Blue Flag”, som er et symbol for god service og rent hav. Stranden foran hotellet Imperial og Srima-stranden er også utmerkede badeplasser.

Gastronomi
Vodice er kjent som en av de mest restauranttette stedene. Her finnes en del fiske- og skalldyrrestauranter og også et par høyklassiske "Steak houses" samt pizzeriaer. Normalt serveres lunsj mellom kl. 11-15, middag etter kl. 18, men kroatene selv spiser gjerne senere. Kjøkkenet på restauranter stenger generelt rundt kl. 23. Prisnivået ligger litt lavere enn hjemme i Norge, ca. 20-25 prosent. En espresso koster HRK 6-10, en øl ca. HRK 12-20, en pizza til lunsj ca. HRK 30-50 og en treretters middag på en middelklasserestaurant ca. HRK 150. Vi anbefaler at man prøver den innenlandske, kroatiske maten i en ekte ”konoba”. Her lages skikkelig husmannskost av innenlandske produkter i et stemningsfylt miljø. Prøv gjerne disse spesialitetene:

Dalmatisk pašticada - en spesialitet lagd av kalv stuffet med bacon og hvitløk som tilberedes i rødvin.
Dalmatisk proscuttio og ost.
Makarana-kake - en kake lagd av mandler og Maraschino-likør.
Salata od hobotnice - blekksprutsalat. En spesialitet som spises som forrett, ofte under høytidelige samlinger i Kroatia.
Buzara - Sjøkreps, reker eller muslinger tilberedes i en saus av tomat, løk og urtekrydder.
Peka – en flere hundre år gammel kroatisk oppskrift. Kjøtt og poteter under et jernlokk med glør over.
Palačinka - en pannekake med forskjellig fyll, for eksempel syltetøy, smeltet sjokolade, knuste valnøtter, is, sauser av bær osv.
Rožata - Minner om karamellpudding og tilberedes med smeltet sukker, egg, melk og likør.
Gemist - Hvitvin blandet med mineralvann, en utmerket tørsteslukker.
Rakija - lokalt brennevin med smak av blant annet valnøtter eller kirsebær.

Våre favorittrestauranter
Restaurant Adria, Restaurant Burin, Konoba Guste, Konoba Cesarica og Restaurant Santa Maria.

Eventyr
En fin måte å oppleve stedet Vodice og de mindre nabostedene Srima og Tribunj på, er med sykkel. Kan leies på flere steder. På stranden er det et rikt tilbud med vannsportsaktiviteter, her kan dere leie båt, vannskuter og annet.

Klatring: Cirka 1,5 time nord for Vodice ligger Nasjonalparken. Her er det mulig å klatre utendørs i et fantastisk vakkert landskap.

Natteliv og underholdning
Det finnes et bredt utvalg barer i Vodice, for alle aldre og all slags publikum. Vi nevner noen nattklubber i byens sentrum (Opium og Exit club) som ligger rett overfor hverandre. Den berømte nattklubben Hacienda utenfor Vodice som hvert år får besøk av verdens DJs.

Shopping er en del av ferien

I Vodice finner du mange små butikker som selger klær, sko, bad/strand ting, bøker og gaver. Den beste shoppingen er derimot i Split, der flere av de store merkene er representert på og rundt Marmontova, som for eksempel Mexx, NafNaf, Diesel, D&G og Versace. Prisene er imidlertid ikke særlig lavere enn i Norge. Inne i palasset er det flere butikker, framfor alt italienske, suvenirbutikker og gaveartikler, også en utmerket bokhandel, Algoritam, som har et stort utvalg av både engelske pocketbøker og litteratur samt guidebøker om Kroatia.

Rabattbutikker
Det finnes mange, store kjeder: bant andre Konzum, Diskont og Tommy. De fleste rabattbutikkene har et utvalg som ligner det man finner i en mindre rabattbutikk, bortsett fra at de ikke selger vin i Sverige.

Suvenirer
Dalmatisk vin kan kjøpes i de vanlige supermarkedene og også i spesielle ”vinotekas” på Hvar. I dem kan du prøvesmake den vinen du er interessert i. De fleste ”vinotekas” selger òg andre spesialiteter som for eksempel olivenolje, hjemmelagd pasta osv. Det finnes flere innenlandske vingårder, og det er der man får tak i den mest prisgunstige vinen. Besøk gjerne Delicia Mediterranea som ligger på torget ved grønnsaksmarkedet.

Olivenolje brukes både til matlaging og til medisinske formål. Olivenoljen i Dalmatia anses å være den mest smakfulle og fineste oljen som finnes. Det er klimaet og de fruktbare markene som gjør at olivenoljen har denne høye kvaliteten. Oljen kan kjøpes nesten hvor som helst. Et tips er å kjøpe direkte fra bøndene, som på mange steder selger sine produkter fra små stands langs veiene.

Rakija et det engelskmennene kaller ’brandy’, altså et destillat på fruktbasis, selv om den oftest er lagd av druer. Den smakstilsettes ofte med krydder eller urter og serveres gjerne som en aperitiff. Rakija lages på nesten hver eneste gård og selges på de fleste markedene og fra små stands langs veiene.

Lavendel og Rosmarin kan kjøpes i flere former: som massasjeolje, konsentrat eller tørket. Disse urtene har avslappende og helbredende egenskaper.

Markeder
På markedene kan du finne alt fra frukt og grønnsaker til klær, sko, håndverk, hjemmelagd olivenolje, honning og annet.

Kunst og kunsthåndverk
Den kunstinteresserte finner flere kunstnere som viser sine produkter langs havnen om kvelden og i små gallerier på Hvar. Broderier i form av duker, gardiner m.m., ofte lagd av små koner i små stands langs veien, er det masser av.

Pruting
Forekommer av og til på markedene, men ikke ellers. Den prisen som står på prislappen, er den som gjelder, og det er sjelden at noen prøver å lure turister.

Hvor mye er det tillatt å ta med hjem?
Aktuell informasjon finner du på www.toll.no

Med mange minner i bagasjen

En eller annen gang må man vende hjem, eller? Når du så har bestemt deg for å reise hjem, finner du nedenfor litt informasjon som du bør merke deg.

Hjemreise
Utsjekkingen skjer vanligvis før kl. 12. Avhengig av når flyet ditt tar av for hjemreisen, gjelder ulike tidspunkter og rutiner. I permen vår der du bor finner du mer informasjon om hjemreisen din. Mer informasjon om transfertider og samlingsplass for hjemreisen kommer du til å få kvelden før. Har du ikke fått informasjon skal du kontakte våre reiseledere på vaktnummeret.

Husk på følgende: Det er ikke tillatt å ha batterier i innsjekket bagasje. Kontroller at de isteden legges inn i håndbagasjen.

Hjelp oss til å bli enda bedre!
Vårt håp er at feriereisen din skal innfri dine forventninger på alle vis. Vi er derfor svært interessert i å få vite dine synspunkter på reisen etter at den ble avsluttet. Hvordan var flyreisen? Tilsvarte hotellet forventningene dine, var servicen vår god? Kan du tenke deg å returnere til reisemålet? Vil du gi oss fornyet tillit?

Noen dager etter hjemkomsten vil du få et elektronisk spørreskjema sendt deg via e-post, og med ferien i friskt minne kan du så i ro og fred svare og kommentere hva du syntes. Med din hjelp kan vi på denne måten videreutvikle våre reiser og innholdet i dem og arrangere en enda bedre ferie for deg neste gang du reiser med oss.

Vi ønsker dere en hyggelig reise!

Bykart

Her kan du laste ned kart over Vodice:

Vodice kartet

Avganger & priser

Side 1 av 5

AvresaAvreseortReisemålfrån pris
19/6Oslo - GardermoenOslo - Split, Vodice, Villa Tihomir, 1 uke
Bestil innen 30/4 Rabatt per bestilling: 1000,-
Leiligheter med basseng. Toppkarakter!
6 699,-Bestill
26/6Oslo - GardermoenOslo - Split, Vodice, Villa Tihomir, 1 uke
Bestil innen 30/4 Rabatt per bestilling: 1000,-
Leiligheter med basseng. Toppkarakter!
7 099,-Bestill
19/6Oslo - GardermoenOslo - Split, Vodice, Villa Pina, 1 uke
Bestil innen 30/4 Rabatt per bestilling: 1000,-
Barnevennlig! Strandnære leiligheter med basseng.
7 499,-Bestill
26/6Oslo - GardermoenOslo - Split, Vodice, Villa Pina, 1 uke
Bestil innen 30/4 Rabatt per bestilling: 1000,-
Barnevennlig! Strandnære leiligheter med basseng.
7 499,-Bestill
3/7Oslo - GardermoenOslo - Split, Vodice, Villa Pina, 1 uke
Bestil innen 30/4 Rabatt per bestilling: 1000,-
Barnevennlig! Strandnære leiligheter med basseng.
7 499,-Bestill
3/7Oslo - GardermoenOslo - Split, Vodice, Villa Tihomir, 1 uke
Bestil innen 30/4 Rabatt per bestilling: 1000,-
Leiligheter med basseng. Toppkarakter!
7 499,-Bestill
4/7MoldeMolde - Split, Vodice, Villa Pina, 1 uke
Bestil innen 30/4 Rabatt per bestilling: 1000,-
Barnevennlig! Strandnære leiligheter med basseng.
7 499,-Bestill
10/7Oslo - GardermoenOslo - Split, Vodice, Villa Tihomir, 1 uke
Leiligheter med basseng. Toppkarakter!
7 499,-Bestill
17/7Oslo - GardermoenOslo - Split, Vodice, Villa Tihomir, 1 uke
Leiligheter med basseng. Toppkarakter!
7 499,-Bestill
24/7Oslo - GardermoenOslo - Split, Vodice, Villa Tihomir, 1 uke
Leiligheter med basseng. Toppkarakter!
7 499,-Bestill
20/6MoldeMolde - Split, Vodice, Villa Pina, 1 uke
Bestil innen 30/4 Rabatt per bestilling: 1000,-
Barnevennlig! Strandnære leiligheter med basseng.
7 699,-Bestill
27/6MoldeMolde - Split, Vodice, Villa Pina, 1 uke
Bestil innen 30/4 Rabatt per bestilling: 1000,-
Barnevennlig! Strandnære leiligheter med basseng.
7 699,-Bestill
10/7Oslo - GardermoenOslo - Split, Vodice, Villa Pina, 1 uke
Barnevennlig! Strandnære leiligheter med basseng.
7 699,-Bestill
11/7MoldeMolde - Split, Vodice, Villa Pina, 1 uke
Bestil innen 30/4 Rabatt per bestilling: 1000,-
Barnevennlig! Strandnære leiligheter med basseng.
7 699,-Bestill
17/7Oslo - GardermoenOslo - Split, Vodice, Villa Pina, 1 uke
Barnevennlig! Strandnære leiligheter med basseng.
7 699,-Bestill

Hotell

Hotell Olympia - Vodice

Hotell Olympia - Vodice

Kanonbeliggenhet nær stranden. Et av de beste hotellen i Vodice – moderne og friskt med det best tenkelige beliggenheten ved havet. Med tiltrekkende designen og smakfull innredning i ...
1 ukeFra 9 199,-
Les mer »
Hotell Olympia Sky - Vodice

Hotell Olympia Sky - Vodice

Moderne med høy kvalitet. Hotell Olympia Sky er et nybygd og eksklusivt hotell med den best tenkelige beliggenheten i Vodice. Den båtformede bygningen med sin moderne arkitektur danner et...
1 ukeFra 11 299,-
Les mer »
Matilde Beach Resort - Vodice

Matilde Beach Resort - Vodice

Avslapning med kanon beliggenhet.  Matilde Beach Resort ligger kun 30 m fra Vodices lange og attraktive strand og kun en kort promenade fra sentrum. Slappe av ved det vakre bassengområdet s...
1 ukeFra 9 099,-
Les mer »
Villa Arausana & Antonina - Vodice

Villa Arausana & Antonina - Vodice

Fredelig oase ved sjøen. Lengst ute på en grønnkledd halvøy ligger Villa Arausana & Antonina. Den suverene plasseringen langs strandkanten og kun noen hundre meter fra s...
1 ukeFra 8 899,-
Les mer »
Villa Pina - Vodice

Villa Pina - Vodice

Koselige leiligheter i et avslappende miljø.  Et lite og trivelig, familiedrevet leilighetshotell i rolige omgivelser. Leilighetene er moteriktig innredet med et vakkert lyst tregulv ...
1 ukeFra 7 499,-
Les mer »
Villa Tihomir - Srima

Villa Tihomir - Srima

Soleklar favoritt med utmerket service. Villa Tihomir er et godt valg om man vil ha en stille og rolig ferie. Tilbring dagene ved bassenget eller gå ned til den fantastiske stranden som har f&ar...
1 ukeFra 6 699,-
Les mer »