Reiser til Split

Vackra gator i den historiska staden Split, Kroatien

Split eller Spalato som den og kalles, er Kroatias nest største by og den viktigste byen i Dalmatia. Med aner fra 200-tallet f. Kr. da illyriske stammer bodde i Split-området føler byen seg fortsatt ung. Utstillinger, konserter, gatemusikanter, teaterforestillinger og ulike begivenheter i parkene er det som setter sitt preg på byen, og pulsen bidrar til å holde byen moderne og sprudlende.

Byen ble grunnlagt av den romerske keiseren Diocletian, og han fikk oppført Diocletianus palass på 200-talet e.Kr. I dag er palasset Splits store stolthet og lokker daglig til seg tusenvis turister. En vandring gjennom palasset er en vandring gjennom historien på veltrampede gatesteiner. At vanlige mennesker bor i selve palasset, gir byen dens spesielle sjarme og minner om Roma med sine piazzaer og tørkesnorer mellom husene. Havnepromenaden er midtpunktet i byen, og her blander turister seg med lokalbefolkningen. I den gamle bykjernens kaos av alleer finnes det masser av små butikker, hoteller og restauranter, og atmosfæren er samtidig både livlig og avkoblende.

Split er Kroatias nest største havneby og et perfekt utgangspunkt hvis man vil ta seg videre ut i den kroatiske skjærgården på dagsturer eller for en øyloffing. Fra Split går det daglig flere ferger til øyer som Brac, Hvar, Vis og Korcula. I det sentrale Split kommer man seg best rundt til fots da gamlebyen er bilfri.


Pris fra:
2 495,-
Reiselengde:1 uke
Kun fly
TransportType:Flyg
Bestill reise

Fakta

Innbyggere
Split har ca. 220 000 innbyggere.

Kredittkort
Aksepteres av de fleste butikker og restauranter. Dessuten finnes det mange uttaksautomater.

Kommunikasjoner
Det finnes lokalbusser til flere steder på Makarska-rivieraen. Fergen til øya Brac går flere ganger om dagen fra havnen.

Flyplass
Splits flyplass ligger ca. 25 kilometer fra byens sentrum.

Mat og drikke
Lunsj fra 50 kroner per person. Middag fra 67 kroner per person. En øl fra 16 kroner, en flaske vin fra 42 kroner.

Servicenivå
I Split har vi telefonservice og lokal service.


Klimattabell 

  Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
 Dag   -   -   13  17  22  26  30  29  25  20   -   -
 Natt   -   -   8  11  15   19   21   21   18   14    -   -
 Vann   -   -  13  15  18   22   24   23   22   18    -   -

 

Transfertid

Det tar ca. 30 minutter fra flyplassen til byens sentrum med vår transfer. Avhengig av trafikken kan det forekomme tidsavvik.

Utflukter

Kontakt turistinformasjonen under besøket ditt for å få fullstendig program og priser. Alle utflukter er på engelsk. 

Eksempel på utflukter fra Split:


Rafting på Cetinaelven
En av de mest populære utfluktene å ta i Dalmatia - rafting i den beskyttede elvedalen lokker mange turister hvert år. Den første delen av elven er rolig slik at man rekker å gjøre seg kjent med elven, mens den andre delen er mer livlig med innslag av små fosser. Det eneste du trenger å kunne for å drive med rafting, er å svømme. Her bør du også ha klær som er egnet for eventyret - badeklær, shorts, t-skjorte og bekvemme sko. For eksempel joggesko eller sandaler. Reisen vår på Cetinas krystallgrønne vann ender i byen Blato na Cetini, der det er tid for egne aktiviteter. Raftingen tar ca. 3 - 3,5 timer. Vi anbefaler ikke denne utflukten for barn under 10 år.


Plitvice Nasjonalpark
Den mest kjente nasjonalparken i Kroatia og med på UNESCOs verdensarvsliste. 16 sjøer knyttet sammen av 92 fosser i en natur som er enestående vakker med en variert fauna og et svært rikt fugleliv. Kilometer med trebroer og skogsveier gjør det mulig med en tett opplevelse av sjøene, grottene og fossene for alle besøkende. En guidet tur gjennom parken tar ca. 2,5 timer og inkluderer båt- og gåtur.


Nasjonalparken Krka
Besøk en av de fantastiske nasjonalparkene med enestående natur. Nyt turen langs kysten der vi passerer Split, Solin, Kastela, Trogir og Primosten før vi tar vår første stopp i Sibenik. I Gamlebyen besøker vi den vakreste renessansekatedralen langs hele Adriaterhavskysten før vi fortsetter til fossene i Krkas Nasjonalpark. Her får vi masse tid til å utforske den fantastiske parken, bade i fossene, fotografere og hvile i skyggen fra de gamle limetrærne.


Byvandring i Split
På denne gåturen gjennom Split, som skryter av sin 2000-årige historie, opplever vi byens viktigste severdigheter. Vi besøker blant annet Diocletianuspalasset med dets kjellere fra 400-tallet e.kr, Peristylen, Gull- og Sølvporten, katedralen og Jupitertempelet.


Reiseguide Split

En reiseguide for ditt reisemål.
Spesialister er det vi er, og ingen kan Kroatia som oss! Derfor vil vi dele våre beste tips, slik at du kan oppleve det beste med det reisemålet du har valgt.

Les reiseguide om Split

Avganger & priser

AvresaAvreseortReisemålfrån pris
17/7MoldeMolde - Split, Kun fly, 1 uke3 990,-Bestill
3/7MoldeMolde - Split, Kun fly, 1 uke4 190,-Bestill
26/6MoldeMolde - Split, Kun fly, 1 uke4 290,-Bestill
10/7MoldeMolde - Split, Kun fly, 1 uke4 290,-Bestill
26/6MoldeMolde - Split, Kun fly, 2 uker4 990,-Bestill
3/7MoldeMolde - Split, Kun fly, 2 uker4 990,-Bestill
10/7MoldeMolde - Split, Kun fly, 2 uker4 990,-Bestill

Hotell

Hotell Dioklecijan - Split

Hotell Dioklecijan - Split

Hotel Dioklecijan er et eksklusivt strandhotell og en avkoblende oase i den gamle byen Split i nærheten av shopping og severdigheter. Både Diocletianus myteomspunnende palass og den elegan...
Hotell Radisson Blu - Split

Hotell Radisson Blu - Split

Luksus og avslapning med fantastisk utsikt.  Det eksklusive Hotell Radisson Blu ligger ca. 3 km utenfor sentrum. Hotellets private strand ligger bokstavelig bare et steinkast borte. Det store ute...
Hotell Le Meridien Lav - Split

Hotell Le Meridien Lav - Split

Hotell Le Meridien er et av de meste eksklusive hotellene på den sagalignende, dalmatiske kysten med beliggenhet nær stranden og vidstrakt utsikt over det turkise Adriaterhavet. I Kroatias...