Regler for bagasje

Information om bagage när du flyger med Kroatienspecialisten

Her finner du informasjon om bagasje før reisen din.

Håndbagasje er alltid inkludert
For alle charterturer med Kroatiaspesialisten, uavhengig av flyselskap, er håndbagasje opp til flyselskapets vektgrense alltid inkludert i prisen for reisen, mens innsjekket bagasje er tilgjengelig mot betaling. 
Når du bestiller reisen din, bestemmer du selv hvor mye bagasje du vil ha med deg.
Tilvalget bestiller du enklest samtidig som reisen. Innsjekket bagasje kan også legges til senere under Min side senest 14 dager før avreise.

Hvilke regler som gjelder for din bagasje, avhenger av hvilket flyselskap du reiser med. Sjekk under hvert flyselskap nedenfor hva som gjelder for din reise.
Hvis du lurer på hvilket flyselskap du skal reise med, finner du denne informasjonen på billetten din på Min side.

Croatia Airlines
Håndbagasje: Maks 8 kg. Målene tillates ikke å overskride 55 x 40 x 20 cm. I tillegg til håndbagasjen tillates du også å ta med deg en liten håndveske eller en liten veske for din laptop.
Innsjekket bagasje: 1 x 15 kg.

Spedbarn (opptil 2 år)
Håndbagasje er ikke inkludert for spedbarn. Du kan ta med deg en barnevogn og et bilsete som innsjekket bagasje i tillegg til bagasjen som er inkludert i billetten, uten ekstra kostnad.

Barn (2 - 4 år)
Samme bagasjeregler som voksne. Du kan ta med deg en barnevogn og et bilsete som innsjekket bagasje i tillegg til bagasjen som er inkludert i billetten, uten ekstra kostnad.

SAS
Håndbagasje: Maks 8 kg. Målene tillates ikke å overskride 55 x 40 x 23 cm. I tillegg til håndbagasjen tillates du også å ta med deg en liten håndveske eller en liten veske for din laptop.
Innsjekket bagasje: 1 x 23 kg.

Spedbarn (opptil 2 år)
Håndbagasje er ikke inkludert for spedbarn. Du kan ta med deg en barnevogn og et bilsete som innsjekket bagasje i tillegg til bagasjen som er inkludert i billetten, uten ekstra kostnad.

Barn (2–11 år)
Samme bagasjeregler som voksne. Du kan ta med deg en barnevogn og et bilsete som innsjekket bagasje i tillegg til bagasjen som er inkludert i billetten, uten ekstra kostnad.

Norwegian
Inkludert håndbagasje: En liten veske under setet (30 x 20 x 38cm). Maks 10 kg.  
Ikke inkludert i reisens pris:
En liten veske under setet (30 x 20 x 38cm) og håndbagasje i bagasjehylle (55 x 40 x 23cm). Maks 10 kg.
Innsjekket bagasje: 1 x 23 kg. 

Spedbarn (opptil 2 år)
Håndbagasje inngår ikke i billetten for spedbarn, men du tillates å ta med deg en rimelig mengde barnemat og velling/drikke på reisen.
5 kg innsjekket bagasje inngår (pakket i din veske eller i en separat veske). En bilbarnestol og en barnevogn inngår.

Barn (2–11 år)
Samme bagasjeregler som voksne. En bilbarnestol og en barnevogn inngår.


For såkalt overvekt debiteres et gebyr i henhold til flyselskapets særskilte bestemmelser. Legg merke til at enkeltstående kolli aldri må veie mer enn 32 kg. Dette gjelder selv om du har kjøpt ekstra bagasjevekt eller deler bagasje med reiseselskapet ditt.

I henhold til nye reglene er det i håndbagasjen tillatt å ta med væsker, kremer, geleer og spray i beholdere som rommer maksimalt 100 ml (1 dl). Disse skal legges i en gjennomsiktig, énliters plastpose som skal kunne lukkes igjen på nytt. Medisiner, barnemat og væske som inngår i en spesiell diett, tillates medtatt. Eventuell overvekt betales direkte ved innsjekkingen. Barnevogner og rullestoler (ikke elektriske) kan man ta med gratis og inngår ikke i bagasjevekten og sjekkes inn som spesialbagasje. Spesialbagasje sjekkes normalt inn på spesialdesk og hentes på bagasjebåndet sammen med den øvrige bagasjen. Vær vennlig alltid å kontrollere bagasjen for mulige oppståtte skader før du forlater flyplassen. Medisiner og gjenstander som er fristende å stjele samt utrustning du ikke kan unnvære, bør pakkes ned i håndbagasjen. Skarpe gjenstander, for eksempel sakser, skal pakkes i reisevesken som sjekkes inn.

For informasjon om hva du får lov å ta med deg ombord på flyet, se Avinors hjemmeside.


Forsinket eller skadet bagasje

Bagasje kan komme på avveier eller bli skadet. Skadet eller tapt bagasje skal meldes direkte på flyplassen på et særskilt formular PIR-rapport ( Property Irregularity Report ). Kopi av meldingen bør anses som et verdidokument hvis skaden skulle lede til en forsikringssak. Hvis noe skulle skje med bagasjen din, gis erstatning i henhold til flyselskapets gjeldende bestemmelser. Legg merke til at flyselskapets erstatning for mistet eller skadet bagasje er begrenset.

For å gå videre med saken må dere følge de instruksjonene som finnes på det respektive flyselskapets hjemmeside:
Croatia airlines 
SAS 
Norwegian

For å rapportere skadet eller tapt bagasje etter flyreiser med Croatia Airlines, ber vi deg om å via linken legge ved en kopi av PIR-rapporten, bilde av skadet bagasje, kopi av passet og bagasjelapp (totalt 4 bilder). Meldingen må sendes senest 7 dager etter hendelsen.