Reiser til Brac

Kroatien-Brac-002
Kroatien-Brac-009a
Kroatien-Brac-010
Kroatien-Brac-012
Kroatien-Brac-017
Kroatien-Brac-019
Restaurang på ön Brac, Kroatien
Kroatien-Brac-020
Kroatien-Brac-021
Kroatien-Brac-021a
Kroatien-Brac-028
Kroatien-Brac-029
Kroatien-Brac-030

Brac er en av vakreste og største øyene i Dalmatias skjærgård og ligger i behagelig avstand fra både Makarska og Split (ca. en time med fergen). Navnet Brac kommer høyst sannsynlig fra ordet Brentos som betyr rådyr på illyrisk. Romerne kalte øya Bretia, og på det eldst daterte kartet som er blitt funnet fra 400-tallet, kalles øya Brattia. Store deler av øya dekkes av tett vegetasjon med oliventrær og pinjeskog, alt innsprengt mellom de mektige fjellene. Brac består for det meste av kalkstein, og øya ble dannet under krittiden for ca. 100 millioner år siden. Erosjon og sedimentering har dannet en veldig steinfylt morene som har gitt oss dens berømte Bracki Kamen - den hvite marmoren som ble brukt for å bygge både Diocletianuspalasset i Split og Det hvite hus i Washington.

Været er typisk middelhavsklima, noe som betyr at det er varme og tørre somrer og milde, men fuktige vintre. Brac tilhører en av de absolutt mest solfylte plassene i hele Europa med mer enn 2750 soltimer i året, og den gjennomsnittlige vintertemperaturen er 9 °C, og om sommeren 25-27 °C. Infrastrukturen er godt utbygd slik at det går fint å kjøre bil rundt øya. Det er også mange som leier sykkel eller moped.

Det høyeste punktet på øya er Vidova Gora (778 m over havet). Her kan man nyte en fantastisk utsikt over øya og skjærgården. Langt der nede strekker stranden Zlatni Rat (Det gylne hornet) - Kroatias mest kjente strand - seg som en tunge i det asurblå havet. Det er en av Europas vakreste strender i henhold til SVD/resor med den karakteristiske odden som endrer form etter strøm og vind. Hit kommer strandelskere, seilere og surfere fra hele verden.

Brac er også kjent for sin gode vin - Bolski Plavac, olivenolje, sitt delikate lammekjøtt og sitt krydder. De hvite kalksteinhusene med sine terracottarøde tak setter sitt preg på de trivelige byene, og med deres rike, kulturhistoriske arv hviler en stille sjarme over hele Brac og gjør øya til et svært trivelig og populært reisemål.


Pris fra:
3 099,-
Reiselengde:1 uke
Kun bolig
TransportType:Ingen transport
Bestill reise

Fakta

Innbyggere
Supetar ca 3800, Postira ca 1500, Bol ca 1600.

Kredittkort
Aksepteres av de fleste butikker og restauranter. Dessuten finnes det mange uttaksautomater.


Kommunikasjoner
Du finner lokalbusser fra Supetar til Postira og Bol.
 
Flyplass

Splits flyplass.

Transfer
Transfer tar ca 30 min fra flyplassen til havnen i Split. Deretter tar fergen til Supetar ca. 50 min. Fra Supetar til Postira tar det ca. 10 min. med buss. Fra Supetar til Bol tar det ca. 30 min. med buss. Noe ventetid kan forekomme i Split havn.


Mat og drikke
Lunsj fra 60 kroner per person. Middag fra 80 kroner per person. En øl fra 15 kroner, en flaske vin fra 50 kroner.


Servicenivå
På øya Brac, har vi telefonservice og lokal service.

Klimattabell 

  Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
 Dag   -   -  13  17  22  26  30  29  25  20   -   -
 Natt   -   -   8  11  15  19   21   21   18   14    -   -
 Vatten   -   -  13  15  18   22   24   23   22   19    -   -

 

Transfertid

Fra Split flyplass til havnen i Split er ca 25 km, som tar omtrent 30 minutter med transfer. Deretter tar ferjen til øya Brac omtrent 50 min. Fra havnen i Supetar til Postira tar ca 15 minutter med buss.

Avhengig av trafikken kan tidsavvik oppstå og en viss ventetid kan forekomme i havnen i Split. Reisende med sen ankomst krever ingen overnatting, transfer skjer i direkte tilknytning til ankomst. Vår guide vil møte deg på flyplassen i Split og følger hele veien til Postira. På hjemturen følger guiden hele veien fra Postira til Split flyplass.

Byer

Supetar
Bracs hovedstad, Supetar, har i de seneste årene blitt sterkt ettertraktet takken være den høye hotell- og servicestandarden. Stedet tilbyr alt fra sol og bad til et fargerikt byliv og nær beliggenhet i forhold til storbyen Split. Sentrum er bygget opp rundt havnen og består av små, koselige restauranter, kaféer og et avslappet kveldsliv. Les mer om Supetar.

Postira
Postira er kjent for  sitt vakre landskap og sin rolige atmosfære og er raskt blitt et favorittferiested blant våre reisende. Her finner du flere rullesteinstrender og sagalignende badeviker omgitt av furuskog. Dessuten finnes det en vakker sandstrand full av ruiner og antikke funn som ligger ca 4 km fra Postira, ett populært utfluktsmål. I Postira kan man nyte utsøkte, hjemlagde, kroatiske retter og også gå på prøvesmaking av vin og likør som produseres på øya. Om sommeren finnes det alltid noe kulturelt eller underholdende som hender i Postira. Her tilbyr vi et bredt utvalg av både hoteller og leiligheter. Postira anses å være det perfekte stedet for en familieferie og for mennesker som liker å nyte lokal mat, vin og en sann middelhavsfølelse.

Bol
Bol er en av de mest populære plassene i Kroatia med sin berømte strand Zlatni Rat, Gyllene Udden, som anses å være en av de beste ved Adriaterhavet. Stedet lokker hvert år til seg tusenvis av vindsurfere fra hele verden.

Utflukter

Vi har et stort tilbud av utflukter som passer for alle smaksretninger, og som bestilles og betales på plass. For å få et fullstendig program skal du kontakte reiselederen vår ved ankomsten. Norsktalande guide

Eksempler på noen utflukter fra Brac:


Øyutflukt med nordisktalende guide
Brač har så mye å by på, og på denne heldagsutflukten besøker vi både små og store severdigheter. Turen starter på såpefabrikken i Postira, der vi får en presentasjon av de hjemmelagde såpene. Reisen fortsetter så mot øyas eldste by, Škrip. Her besøker vi oljemuseet og får mulighet til å prøvesmake førsteklasses olivenolje. Deretter tar vi oss videre til Bol på sørsiden av øya. Her får man egentid til å gjøre det man føler for. Du kan for eksempel nyte solen og havet på den velkjente stranden Zlatni Rat, eller bare rusle rundt og oppdage Bol på egen hånd. Etter dette fortsetter ferden mot Vidova gora, den kroatiske skjærgårdens høyeste fjell, der man på klare dager kan se helt til Italia. Ingen andre steder på øya har man en like flott utsikt over Bračs sørkyst, byen Bol og Zlatni Rat-stranden.

Turen starter fra Postira
Avreisedager:
Torsdag

 
Dette inngår:
Transfer
Inngangsbillett
Guidet tur
Norsktalende guide
Heldag

10.15 - 18.15


 
Voksne: ca 530:- | Barn 4 - 12 år: ca 270:- | Barn 0 - 3 år: Gratis
Utflukten bestilles på reisemålet


Nasjonalparken Krka (heldag)
Besøk en av de fantastiske nasjonalparkene med vakker natur. En herlig dag der man passerer både Split og Sibenik før man nyter Krka. I nasjonalparken er det mulighet for et bad. I turen inngår transfer, guide, inngangsbillett til nasjonalparken.
 

Turen starter fra Postira
Avreisedager:
 
Dette inngår:
Transfer
Inngangsbillett
Guidet tur
Heldag
07:15 - 19:30
 
Voksne: ca 775:- | Barn 6 - 11 år: 50% rabatt | Barn 0 - 4 år: Gratis
Utflukten bestilles på reisemålet

 


Byen Hvar
En utflukt til byen Hvar, som er rik på historiske monumenter som må sees! Etter en tur i byen er nok av tid til å bade i hvis krystallklart vann og spise lunsj på en av byens flotte restauranter.
 

Turen starter fra Postira
Avreisedager: Dette inngår:
Transfer
Inngangsbillett
Guidet tur
Heldag
08:45 - 19:15
Voksne: ca 680,- | Barn 6 - 11 år: 50% rabatt | Barn 0 - 4 år: Gratis

Utflukten bestilles på reisemålet


Priser presenterte er cirkapriser med reservasjon for valutaendringer.

Reiseguide Brac

En reiseguide for ditt reisemål
Spesialister er det vi er, og ingen kan Kroatia som oss! Derfor vil vi dele våre beste tips, slik at du kan oppleve det beste med det reisemålet du har valgt.

Les reiseguide om Brac

Bykart

Her kan du laste ned kart over steder:

Supetar

Postira

Bol

Avganger & priser

Side 1 av 2

AvresaAvreseortReisemålfrån pris
19/9Brac, Splitska, Villa Splitska, 1 uke
Elegant feriehus for 6–8 personer
3 099,-Bestill
25/9Brac, Splitska, Villa Splitska, 1 uke
Rabatt per person: 500,-
Elegant feriehus for 6–8 personer
3 099,-Bestill
26/9Brac, Splitska, Villa Splitska, 1 uke
Rabatt per person: 500,-
Elegant feriehus for 6–8 personer
3 099,-Bestill
2/10Brac, Splitska, Villa Splitska, 1 uke
Elegant feriehus for 6–8 personer
3 099,-Bestill
3/10Brac, Splitska, Villa Splitska, 1 uke
Elegant feriehus for 6–8 personer
3 099,-Bestill
2/10Brac, Postira, Leiligheter Marija, 1 uke
Rabatt per bestilling: 1000,-
Barnevennlig!
3 399,-Bestill
3/10Brac, Postira, Leiligheter Marija, 1 uke
Rabatt per bestilling: 1000,-
Barnevennlig!
3 399,-Bestill
19/9Brac, Postira, Leiligheter Marija, 1 uke
Rabatt per bestilling: 1000,-
Barnevennlig!
3 899,-Bestill
25/9Brac, Postira, Leiligheter Marija, 1 uke
Rabatt per bestilling: 1000,-
Barnevennlig!
3 899,-Bestill
26/9Brac, Postira, Leiligheter Marija, 1 uke
Rabatt per bestilling: 1000,-
Barnevennlig!
3 899,-Bestill
19/9Brac, Splitska, Villa Splitska, 2 uker
Elegant feriehus for 6–8 personer
5 499,-Bestill
25/9Brac, Splitska, Villa Splitska, 2 uker
Rabatt per person: 500,-
Elegant feriehus for 6–8 personer
5 499,-Bestill
26/9Brac, Splitska, Villa Splitska, 2 uker
Rabatt per person: 500,-
Elegant feriehus for 6–8 personer
5 499,-Bestill
19/9Brac, Postira, Leiligheter Marija, 2 uker
Rabatt per bestilling: 1000,-
Barnevennlig!
7 299,-Bestill
25/9Brac, Postira, Leiligheter Marija, 2 uker
Rabatt per bestilling: 1000,-
Barnevennlig!
7 299,-Bestill

Hotell

Hotell Pastura - Postira

Hotell Pastura - Postira

Topphotell ved sjøen med postkortutsikt. Hotel Pastura er stedets beste hotell. Det er et frisk og moderne hotell som ligger ved havet i Postira. Den fantastiske utsikten over havet, den rolige...
1 ukeFra 8 899,-
Les mer »
Villa Ariana - Postira

Villa Ariana - Postira

Drømmebeliggenhet ved stranden!  Villa Ariana med sin fantastiske beliggenhet – mye nærmere sjøen er det knapt mulig å bo i en leilighet! Villaen ligger i utk...
Villa Ino - Postira

Villa Ino - Postira

Moderne leiligheter i fredelige omgivelser.  En veldig populær leilighet i Postira på øya Brac med høy standard, basseng og med en fantastisk utsikt over havet. Her bor ...
Leiligheter Marija - Postira

Leiligheter Marija - Postira

Populært leilighetshotell med basseng Disse friske og koselige leiligheter ligger i et fredelig og vakkert miljø blant steinhus, palmer og furutrær i den sjarmerende byen Postira. I...
Leiligheter Mendula - Postira

Leiligheter Mendula - Postira

Rolig oase med utmerket beliggenhet Leilighetshotellet Mendula har bare 9 leiligheter og ligger kun 50 meter fra havet i rolige, sitrusduftende omgivelser. Like kort er det til bassengene på...
Villa Franceski - Postira

Villa Franceski - Postira

Sjarmerende villa med basseng i fredelige omgivelser Denne koselige villaen er det perfekte overnattingsstedet hvis dere er en større gruppe som vil bo sammen. Her er det plass til opptil 10 pe...
Villa Splitska - Brac

Villa Splitska - Brac

Enestående feriehus for deg som er ute etter avkobling  I den idylliske småbyen Splitska, på øya Brac, finner du dette koselige området med totalt 14 feriehus ...
Hotell Vrilo - Postira

Hotell Vrilo - Postira

Hotell for voksne med perfekt beliggenhet. Hotell Vrilo er et flott lite hotell i pittoreske Postira. Hotellet ligger vakkert til rett ved sjøen. Her kan du fra rommet se den magiske ...
1 ukeFra 8 399,-
Les mer »
Leiligheter Pastura - Postira

Leiligheter Pastura - Postira

Soleklar favoritt med uslåelig utsikt. Leiligheter Pastura har en fantastisk beliggenhet - nærmere havet kan du ikke bo! Her finner du badeplatåer utenfor døren, stranden er ...